22 Eylül 2013 Pazar

Milli Gururumuz Türk Hava Yolları Online Check-in İşlemleri

Ülkemiz Milli Gururumuz olan Türk Hava Yolları üzerinden  online check-in işlemleri gibi gerçekten İnternet üzerinde uçuşlarımızı ve hava alanında ki işlemlerimizi kolaylaştıracak ve bize daha fazla zaman kazandıracaktır.

Bilindiği üzere  iç hatlar uçuşlarında bir saat öncesinden ve dış hatlar uçuşlarında ise 2 saat öncesinden hava limanına gidip , bagajlarımızı ve check-in işlemlerimizi tamamlamamız gerekmektedir.  Fakat bazı durumlarda (İstanbul gibi bir şehrin trafik sorununu da göz önünde bulundurursak) vakit sorunumuz olabilir ve hatta geç bile kalabiliriz. Bu gibi durumlarda nadir de olsa uçağımızı kaçırma tehlikesiyle karşı karşıya kalabiliyoruz. İşte bunların önüne geçebilmek ve size uçuştan önce daha fazla zaman kazandırmak içim, THY sitesinden online check-in işlemi yapabilir ve uçuş öncesinde hava limanına girdiğimiz anda, online check-in işlemleri  için ayrılmış olan kounter dan bagajımızı verip daha az kuyrukta bekleyip daha fazla zaman kazanmış olacağız.

İnternet üzerinde Türk Hava Yolları sitesine gidip, Online Check-in İşleminizi aşağıdaki adresten gerçekleştirebilirsiniz.
http://www.turkishairlines.com/tr-tr/ Öncelikle bu adrese gidip Arama formunun üst tarafında yer alan 'Check in' yazan butona tıklayınız.

Daha sonra açılan ekranda Online Check in yapmak istediğiniz yolcunun adını Ad ve Soyad yazan kısıma tam olarak giriniz. (Lütfen dikkat , çoğumuzun yaptığı genel hatalardan birisi de burada Ad ve Soyad kısmına Türkçe karakterler kullanacak giriş yapıyoruz. Bilindiği gibi Hava yolları bilet düzenleme de Türkçe karakter kullanmamaktadır. O yüzden buraya gireceğiniz isim ve soyisim sadece ingilizce karakterlerden oluşmaktadır. Yani: ğ harfi yerine g, ş harfi yerine s, ç harfi yerine c, ö harfi yerine o, ü harfi yerine u harflerini kullanmamız gerekmektedir.

Bir örnek vermek gerekirse, İsmi: HÜSEYİN soy ismi ÖMEROĞLU olan bir yolcunun Türk Hava yolları sitesindeki isim  kutusuna: HUSEYIN  soyad kutucuğuna ise: OMEROGLU yazması gerekmektedir)

Daha sonra, bilet numaranızı düzgün bir şekilde yazarak devam tuşuna tıklayınız. Gelecek ekranda ,  o bilet numarasına ait yolcular listelenecektir. Burada hangi yolcu için check-in işlemini gerçekleştirmek istiyorsak o yolcuları seçebilirsiniz.
Sonraki ekranda ise uçağın maket hali getirilecektir, burada boş olan koltukları görebilir, seçebileceğiniz koltukları da seçme hakkına sahip olacaksınız.
Koltuklarınızı da seçtikten sonra, Devam tuşuna basıp işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Bu makale sadece bilgilendirme amaçlı yazılmış olup, gerçek bilgiler değişkenlik gösterebilir, daha geniş ve detaylı bilgi için hava yolları ile direk irtibat kurabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder