13 Nisan 2014 Pazar

Yurt dışına seyahat’a giderken sağlık sigortası yaptırmak neden önemli?

Yurt dışı için tatil ve seyahat sigortası yapın daha güvenli uçun


Yurt dışı seyahatlerinin sıkıcı ve zahmetli on çalışma ve planlarını yapmak, tatile gittiğinizde aslında size çok rahat ve kolay bir şekilde tatil yapmanın keyfini sunacaktır. O yüzden seyahat planlamalarımızı adım adım sakin ve sabırla yapmalı, detaylarına kadar her işlemi iki sefer kontrol etmelisiniz. Bunlardan en önemlilerinden birisi de sigorta yaptırtmaktır. Bugün çoğu yolcunun dikkat etmediği fakat güzel bir tatil için kilit noktası olan seyahat sigortası sizi bir çok beladan kurtaracaktır. Hatta bu sigorta çoğu ülkelere vize alabilmek için artık zorunlu hale getirilmiştir. Ayrıca her ülkenin kendi kriterlerine uyacak şekilde farklı farklı sigorta tipleri istemektedir.

Sigortalı seyahat demek yurt dışında seyahatteyken beklenmeyen bir durumla, kaza ile veya hastalıkla karşılaşıldığında size hayatı derece koruyacak adeta bir destek sağlayıcı olacak ayrıca bu masraflardan da kurtaracak bir gerekçedir. Sigortalar da kendi aralarında sınıflandırılmış ve buna göre de ücret istenilmektedir ayrıca belirli bir de süreleri vardır bunlar genellikle 1 aylık, 3 aylık 6 aylık ve 1 senelik süre ile son kullanıcıya sunulmakta olup hepsinin de ücreti farklı olarak talep edilmektedir. Ayrıca sigortanızı yaptırmadan hemen önce, tam olarak neleri kapsadığını, başınıza gelebilecek bir masraf olduğunda kaç paraya kadar sigortanın bu masrafı karşıladığını önceden öğrenmeniz seyahat planınızı daha bilinçli bir şekilde hazırlamanıza yardımcı olacaktır.

Bugün Ülkemizden en çok ziyaret edilen Avrupa ülkelerine Schengen Vizesi alabilmek için, sigorta poliçemizin en az 30,000 Avro kapsamlı olması gerekmektedir. Eğer yolculuğunuz daha uzak ülkelere, Amerika veya Kanada’ya olacaksa bu miktarın biraz daha fazla olması gerekmektedir. İstanbul’dan bir kaç farklı ülkeye seyahat etmeyi düşünüyorsanız Dünya genelinde geçerli olabilecek bir sigorta poliçesi yaptırmak ve bu sigorta poliçesinin kapsamının minimum 50,000 Avro veya 50,000 USD olması gerekmektedir.


Sonuç olarak bütün bu işlemler bir takım evrak, iş takibi ve sabırlı bir çalıştırma ile birlikte karşılıklı yanlış anlama olmaması için biraz tecrübe gerektirmektedir. Bu sebeple sigorta yaptırmak için en yakın seyahat danışmanına veya sigorta şirketine başvurarak daha detaylı ve geniş bilgi alabilir ve bir acenteden bütün bu takipleri sizin için yapmasını rica edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder